az Initiale kft. bemutatja: Exprimate Communication
Kommunikációs stratégia
Kommunikációs stratégiaA kommunikációs stratégia egy hosszú távú cselekvési terv, mely segítségével a vállalat elérheti a közkapcsolati tevékenységekre, reklámra és más népszerűsítési tevékenységekre vonatkozó céljait. Gyakorlati alkalmazása következtében, folyamatosan fejlesztve van, ebben különbözik a taktikai lépésektől és az azonnali cselekedetektől.

A stratégia általános célja, hogy segítségével egy vállalkozás meg tudja tartani versenyelőnyét a piacon. Egy stratégiai tervben, azaz egy útmutató dokumentumban valósul meg, amely a belső és külső kommunikációs tevékenységek irányelveit határozza meg. Kötelező módon a következő egyszerű kérdésekre kell válaszolnia: Mivel foglalkozik a szervezet? Kinek nyújt szolgáltatásokat vagy termékeket? És nem utolsó sorban, mivel emelkedik ki az üzleti versenyben, melyek azok a területek, amelyeken kiváló?

Tehát a kommunikációs stratégiai terv bemutatja a jelenlegi helyzetet és jövőképet épít, amelyet a szervezet igyekszik elérni, jobbá téve így a kommunikációs eszközöket, meghatározva a célközönségeit, belefoglalva a márka stratégiai irányvonalait, az üzenetek minél érthetőbb meghatározásait, egy reális idejű ütemtervet és egy hatékony költségvetést.

A kommunikációs stratégiák több helyen is szerepelhetnek: működhetnek önállóan, bele lehet foglalni az üzleti stratégiába, vagy amennyiben létezik, a marketing stratégiába.

Az Exprimate Communication ezt a szolgáltatást különösen az újonnan induló cégeknek ajánlja, és azoknak akik a vállalkozás válaszútjánál vannak (újramárkázás, különválás, egyesülés, az alaptevékenység megváltoztatása). A cég menedzsmentje szorosan együtt kell működjön az Exprimate alkalmazottjaival, és ahhoz, hogy az eredmény maradandó legyen, kölcsönös bizalmat kell mindét fél élvezzen.