az Initiale kft. bemutatja: Exprimate Communication
Belső kommunikáció
Belső kommunikációA szervezeti kultúra fejlődésében valamint a cég sikerében fontos elem a cég alkalmazottainak egysége. Külföldi kutatások szerint, a legfontosabb tényező egy vállalat sikerében a belső kommunikáció.

A szervezet tevékenységét nagymértékben befolyásolja a belső kommunikáció és az információ terjedésének sebessége. Ahhoz, hogy a vállalat tevékenysége optimális körülmények között folyhasson, fontos, hogy egyetértés és megértés uralkodjon az alkalmazottak és az vezetőség között.

A belső kommunikáció segítségével kommunikálhatók a cég értékei az alkalmazottak fele, egységesíthető a csapat, és ugyanakkor motivációt, valamint az igazgatóság iránti bizalmat eredményezhet.

Számos kommunikációs csatornán keresztül kommunikálhatunk, egy belső audit és a kommunikáció stratégiai tervének kidolgozása után választhatunk ki. Az Exprimate Communication munkája során a következő lépéseket követi:

  • az alkalmazottakkal és a vezetőséggel folytatott beszélgetések során feltárjuk a cég kommunikációs gondjait
  • strukturáljuk és kiegészítjük a szerzett információkat
  • elemezzük a problémákat a legelemibb részletekig
  • megoldásokat keresünk a felmerülő problémákra
  • beszélgetést kezdeményezünk a vezetőséggel, amely során megtárgyaljuk a megoldások gyakorlatba ültetésének lehetőségeit
  • egy összefoglalót szerkesztünk meg és adunk át, amely tartalmazni fogja a cég belső kommunikációjának javítását megcélzó eljárásokat
Ha nem fektet hangsúlyt a vállalati kommunikációnak eme oldalára, olyan gondok merülhetnek fel (az ügyfelek elvesztése, anyagi károk, emberi erőforrás válsága), amelyeknek súlyos negatív következményei lehetnek a vállalat tevékenységére nézve, és nem csak pillanatnyilag, hanem jövőt tekintetében is. Amennyiben igénybe veszi szolgáltatásunkat, olyan megoldásokat ajánlunk fel Önnek, amelyekkel elkerülheti cége az ilyen jellegű problémákat.